Få plads til leg og fordybelse i husets hobbyrum

27 december 2020 Astrid Pedersen

Drømmer du om at kunne udleve din passion for eksempelvis håndgerning, kunstnerisk arbejde eller musikalsk udfoldelse uden at blive forstyrret – og uden at forstyrre andre? Så bør du overveje at indrette et hobbyrum i din bolig.

Hobbyrum eller værksted?

Inden du går i gang med at annektere det forhenværende børneværelse til hobbyrum er det klogt at overveje hvorledes det skal indrettes. Du skal tage udgangspunkt i din hobbys type og karakter. Afhængig af hvor meget særligt udstyr der kræves kan det nemlig give mening at anlægge et decideret værksted frem for et hobbyrum.

Ønsker du for eksempel at udfolde dig som amatør keramiker bør du overveje om din hobby hører hjemme i selve beboelsesdelen af din ejendom, eller om du bør flytte ud i garagen eller en eventuel tilbygning. Til et keramisk værksted hører nemlig såvel ovne som tunge redskaber til at dreje skåle og fade. Der ud over sviner ler og stentøj en del – så du vil nok gerne kunne indrette dit keramik værksted i et rum hvor vægge og gulve ikke er alt for sarte.

Ønsker du der imod blot en systue hvor du kan have din symaskine samt alle dine materialer liggende kan det fint lade sig gøre i et af børnenes aflagte værelser. Her behøver du ikke at ændre det store på indretningen for at kunne dyrke din hobby i fred og ro. Det samme gælder hvis du ønsker dig en tegnestue eller et atelier hvor du kan hygge dig med blyants tegning eller akvarel. Skal du ud i noget med akryl eller olie maling bør du dog sikre dig at rummet kan luftes grundigt ud så du ikke bliver syg af at indånde de heftige dampe.

Du kan få meget mere inspiration til indretning af dit nye hobby værksted i artiklen desangående på husblog.dk

Flere Nyheder