Frisk hjemmet op med en gulvslibning

08 april 2021 Mathias Nielsen

Derfor er et trægulv noget særligt

Alle huse og lejligheder har gulve. Men ikke alle har et trægulv. 

Engang var træ det mest almindelige materiale at anvende til gulve. Det var nemlig nemt tilgængeligt og både solidt og kunne holde i lang tid. Gennem tiden er der dog kommet mange forskellige alternativer til trægulve. Nogle almindeligt kendte eksempler er vinylgulve, linoleumsgulve og klinkegulve. Alle forskellige typer af gulve har forskellige fordele. Men ingen gulve kan hamle op med den charme, som et ægte massivt trægulv tilfører et rum. 

Et trægulv har nemlig den egenskab, at foruden at være praktisk, er det smukt at kigge på. Også når det bliver slidt vil det være smukt, idet gulvet kan siges at have patina. Man vil ikke på samme måde kunne tale om patina, hvis det drejer sig om et vinylgulv for eksempel.

Du bør tage dig godt af dit trægulv og pleje det

Et trægulv kræver noget pleje og omsorg, hvis det skal se flot ud og holde i lang tid. På den måde er det lidt mere krævende end nogle andre typer af gulve. Hvordan du skal tage dig af gulvet afhænger af, hvilken overfladebehandling gulvet har fået. Er det lakeret eller malet, skal du sørge for at reparere gulvets overfladebelægning hvis den bliver beskadiget. Er gulvet olieret, skal du give det ny olie en gang imellem, så det ikke tørrer ud. Er gulvet sæbebehandlet, skal det tilføres ny sæbe relativt ofte, sådan at træet bliver mættet med sæbe.

Måske er det tid til en gulvslibning?

En sjælden gang imellem skal gulvet også slibes. Dette skal du dog ikke gøre for tit, da der bliver fjernet en lille smule af gulvet hver gang. Til gengæld bliver gulvet nærmest som nyt, når det bliver slebet, og hvis du passer godt på det vil det holde sig pænt længe. Få hjælp til slibningen på gulvkanonen.dk.

Flere Nyheder