Kom af med din pillenarkomani på et misbrugscenter

31 marts 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Måske forbinder du mest af alt ordet misbrug med de stakkels narkomaner som sidder og fikser stoffer i de mere obskure dele af byen. Disse mennesker udgør dog kun toppen af det isbjerg som symboliserer misbrug i Danmark.

Afhængighed af receptpligtig medicin – et stort problem

Misbrug er nemlig ikke et fænomen spørgsmål er forbeholdt subsistensløse og udstødte grupper i samfundet. En rigtig stor del af danskernes misbrug finder sted inden for hjemmets fire vægge, og i samtlige samfundslag. Mange mennesker lever nemlig som alkoholikere i skjul. Og mindst lige så mange har oparbejdet et problematisk overforbrug af receptpligtig medicin.

Sidst nævnte kategori af misbrugere er i høj grad karakteriseret derved at de har svært ved at indrømme problemet. Når pillerne er ordineret af lægen kan de jo umuligt være farlige. Og det burde ikke være den store sag at lægge medicinen på hylden hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Misbrugscenter

Men faktisk tegner netop læge ordineret medicin sig for en stor del af de afhængigheds skabende substanser som fører til livslangt – og i mange tilfælde livsfarligt – misbrug i den brede befolkning. Selv om eksempelvis opioider så som Oxycodone, Fentanyl og Tramadol er udskrevet af lægen er de altså ikke mindre vanedannende eller skadelige end opiater som for eksempel heroin.

Det betyder at du, såfremt du er gået hen og har udviklet et afhængigheds betinget misbrug af et af disse stoffer, faktisk skal gennemgå en professionel afvænning hvis du vil ud af misbruget igen. Og her bør du henvende dig hos et misbrugscenter med erfaring inden for behandling af pillenarkomani.

Hvor kan jeg slippe ud af min afhængighed?

her kan du med stor fordel tage kontakt til Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er et dansk misbrugscenter som gennem årene har haft stor succes med behandling af afhængighed. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder