Sådan lærer du at visualisere data

30 august 2021 Steffen Hansen

En stor del af virksomheders arbejdsgang er i dag analyse af data, som kan underbygge hvordan virksomheden skal arbejde fremadrettet. Derfor kan det gøre dig mere værdifuld som medarbejder, hvis du kan analysere og visualisere data på en måde, så virksomheden du arbejder hos kan spare penge og vækste. Men hvordan lærer man at visualisere data, så det er til at forstå? Det lærer du her i indlægget!

Lær programmer der kan visualisere det

Der findes mange forskellige programmer, som er lavet til at visualisere data. Et af programmerne er business intelligence programmet power bi, som er udviklet af Microsoft. Dette er lavet målrettet virksomheder, som lige netop ønsker at visualisere data, så det er til at forstå, og så man kan tage kvalificerede beslutninger på baggrund af data.

Hvis du gerne vil lære at bruge business intelligence, så kan du tage et kursus hos 4d.dk her: https://www.4d.dk/kurser/business-intelligence/bi

Lær at bruge Excel

Et af de vigtigste værktøjer du kan læse, hvis du ønsker at kunne analysere og visualisere data, er programmet Excel. Mange tror måske, at Excel kun bruges til at lave udregninger og opstille regnestykker, men det er meget mere end dette. Med Excel kan man importere data, som man kan strukturere og analysere på, så man efterfølgende kan tilføje grafer og andet, for at visualisere den data man har.

Derfor er Excel lidt af et multi-tool, da man selvfølgelig godt kan bruge det til budgettering, regnestykker og meget andet. Men man kan altså også bruge det til data, visualisering af data og analyse af data. Vi anbefaler, at man lærer Excel og kigger ind i de mange forskellige muligheder der er i programmet. Ved at gøre dette, så kan man gøre sig selv uundværlig for en virksomhed, og gøre sig selv mere eftertragtet, hvis man er på udkig efter et nyt job.

Flere Nyheder