Vær forsigtig med en gulvafhøvling i København!

11 februar 2019 Anders Lundtang Hansen
Vær forsigtig med en gulvafhøvling i København!

Med at være forsigtig i forbindelse med en gulvafhøvling i København beror sig egentlig ikke så meget ved, at du skal passe på med brugen af værktøjet dertil – for du har da selvfølgelig valgt nogle professionelle fagfolk til at gøre dette for dig!

Nej, vi taler, om hvad du skal være klar over i forbindelse med at få valgt en gulvafhøvling af dit trægulv i København.

Og det handler både om, hvis du skal bruge gulvet med det samme eller senere til betrædelse, hvis du for eksempel er flyttet ind et nyt sted i vores danske hovedstad og skal benytte gulvet kort tid efter, eller hvis du har købt en bygning med nogle gamle gulve, som du også agter at sætte i stand.

Men det handler sådan set også om, at du kan vade rundt på en gulvgrube eller vigtigt træ, uden du selv er klar over det!

Vores hovedstad gemmer nemlig på mange sjældne bygninger og deslige med trægulve, da træ længe var det foretrukne remedie at skabe gulve af.

Så når du begynder at lave gulvafhøvling af gulvet, kan du både komme til at afdække artefakter, der kan have gemt sig i revner mellem plankerne, eller der kan være spor efter brande eller historiske afmærkninger på anden vis.

Derfor er det måske værd lige at få en ekspert ud at vurdere gulvet, før du eventuelt skal have det høvlet ned.

En gulvafhøvling er jo ofte det, man får foretaget, når man skal helt i bund og finde en frisk overflade af gulvet, som man derefter kan vælge at lave en gulvafslibning på.

Gulvafhøvlingen kan også påvise, at gulvet er så brugt, mørnet, rådnet eller slidt op, at det ikke kan bruges længere, hvorfor du skal have det udskiftet.

Det ville være ærgerligt, hvis du så smed gulvet på genbrugspladsen, hvis det viste sig at have historisk værdi!

Flere Nyheder